Изберете страница

Изработка на уебсайт на Църква “Св. Св. Кирил и Методий” – Красно село

Изработка на уебсайт на Църква – Старт Криейтър изработи този сайт със специално създадени за дизайна елементи. Църквата “Св. Св. Кирил и Методий” в Красно село е с почти стогодишна история (строена е между 1921-1923г.) и се реновира активно в последните години. Част от обновлението включваше изработка на сайт, който да служи както за източник на информация, така и за новинарски сайт, разпространяващ вести за православния живот в страната. Сайтът е с усложнена структура, за да посрещне всичките нужди на църквата – менюто има секции за историята, за новини, за видео, фото и текстови материали, за образователни материали.

Индивидуалността на проекта наложи специален подход към изработката на уебсайта. Интериорът на църквата има уникална дърворезба, запазена от създаването ѝ, както и стенописи, рисувани от братята Манови. Първоначалният дизайн на сайта претърпя промени, за да съответства повече на църквата – бяха добавени повече елементи и орнаментиран фон. Клиентът поиска и добавянето на допълнителни секции към предварително уточнените, което наложи допълнително усложняване на дизайна. Избра се и църковнославянски шрифт за заглавията, а фотографът на Старт Криейтър направи фотосесия интериор и екстериор, от която се подбраха фонове за слайдшоу и други графични елементи.

Специално за този сайт Старт Криейтър подбра и елементи от интериора, които бяха използвани в дизайна и по този начин сайтът придоби индивидуален външен вид, тъй като бяха използвани орнаменти от самата сграда. Сложната дърворезба с флорални мотиви на почти сто години беше чудесна основа за създаване на дизайн-елементи. Беше направена подборка на най-подходящите орнаменти от богато орнаментирания олтар и околни интериорни предмети. Така бяха избрани няколко елемента, които впоследствие бяха използвани за векторните изображения в уебсайта.

www.anafora.bg

Подобни проекти

Call Now Button